De Kleine Heerlijkheid

De Kleine Heerlijkheid

Sinds een aantal jaren wordt de zaak gerund door twee dames, Elbrich & Zaneta, die met veel liefde en energie een prachtige zaak hebben neergezet.

De keuken is bijzonder, niet alleen door de verrassende gerechten, maar ook doordat bijna alles zelf wordt gemaakt. De chefkok, Zaneta, is van oorsprong Tsjechische en heeft al op jonge leeftijd een grote liefde voor koken ontwikkeld, geïnspireerd door haar moeder. Vervolgens heeft ze de opleiding tot patisseur gevolgd en na een aantal jaren in een banketbakkerij te hebben gewerkt, is ze de echte keuken ingedoken. Met groot succes. Ze kookt graag met pure ingrediënten en gebruikt zo veel mogelijk uit de omgeving. In de zomer komt er veel groente van het land van Elbrich haar ouders zoals snijbiet, rabarber, pompoen en aardpeer. Elbrich houdt zich voornamelijk bezig met wijnen en kazen. De wijnkaart van restaurant is klein, maar afwisselend. Naast de klassieke wijnen staan er ook veel wijnen op uit de Nieuwe Wereld en uit Oost-Europa.

Omdat bijna alles zelf wordt gemaakt, weten ze precies wat er gebruikt wordt. Heb je een dieetwens? Geen probleem! Wel horen ze dit graag op tijd, minimaal een dag van tevoren, zodat ze de tijd hebben om iets lekkers voor te bereiden.

Contact

Routebeschrijving starten